Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Όπλισε» και πάει ΟΑΚΑ…

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ 81-60…Οι ερυθρόλευκοι με όπλο την ομαδικότητα, κορυφαίο το Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο θετικότατο στην επανεμφάνιση του, επικράτησαν της Καβάλας πολύ εύκολα με 81-60 και έδειξαν έτοιμοι για το ΟΑΚΑ. Άπαντες οι παίκτες του Ντούντα σκόραραν και ο «Σοφός» από την πλευρά του δοκίμασε πολλά σχήματα ενόψει ντέρμπι. Εν κατακλείδι, η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ωστόσο πιο χρήσιμο ήταν το να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες και να γίνουν δοκιμές από το να κέρδιζε με 30 πόντους…

Με ξεκάθαρη διάθεση να δείξει ποιος είναι το αφεντικό με το καλημέρα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καβάλα. Οι ερυθρόλευκοι με τρίποντα των Μπουρούση, Τεόντοσιτς και Κέσελ κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά στο 16-6 χωρίς να έχουν παίξει σπουδαία. Μοναδική «σκιά» ο τραυματισμός του Κέσελ που στραβοπάτησε σε μια επίθεση και έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα ο Μπουρούσης είχε μεγάλα κέφια και στην άμυνα και τον ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι με αποτέλεσμα να διατηρείται εύκολα η διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και η πρώτη περίοδος να κλείσει με σκορ 24-10 μετά από μια εκπληκτική συνεργασία Τεόντοσιτς –Παπανικολάου.

Με την ίδια διάθεση ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι και το δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να στείλουν την διαφορά στο +17 (27-10) και να μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο που παράλληλα έδινε και την δυνατότητα στο Ντούντα να αρχίσει τις δοκιμές του ενόψει ντέρμπι. Προεξάρχοντος του Χαλπερίν στην άμυνα στο πεντάλεπτο είχαμε νταμπλ σκορ (32-16). Η επιστροφή του Μπουρούση στο παρκέ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή της ομάδας και το 38-21 διαμορφώθηκε απολύτως φυσιολογικά και εύκολα για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 43-24 και τον Ολυμπιακό πολύ αθόρυβα και ομαδικά να έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ.

Με ένα πολύ διαφορετικό σχήμα αλλά και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στην πεντάδα ξεκίνησε ο Ίβκοβιτς το τρίτο δεκάλεπτο. Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδης «έσφιξαν» ακόμα περισσότερο την άμυνα και έδωσαν μεγαλύτερη ταχύτητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Βασιλόπουλος τα έδινε όλα στην άμυνα και έψαχνε το πρώτο του καλάθι ενώ έδειχνε να πατάει πολύ καλά και να μην έχει καμία αναστολή στο να μπει μες τις φάσεις. Με αυτή την εικόνα διαμορφώθηκε το 56-31 με το τρίτο τρίποντο του Μπουρούση και οι ερυθρόλευκοι ήταν ασταμάτητοι. Ένα μίνι επιθετικό μπλακ άουτ έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 56-40, ο Ίβκοβιτς πήρε time out, έδωσε οδηγίες, ηρέμησε τους παίκτες του και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 60-45.

Ο «εκνευρισμός» και η απώλεια συγκέντρωσης των ερυθρόλευκων , για τα οποία έβαλαν το χεράκι τους και οι διαιτητές, συνεχίστηκε για λίγο ακόμα, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 60-47 η Καβάλα και να θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ο Ντούντα ανακάτεψε εκ νέου την τράπουλα και με πεντάδα τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Γκόρντον, Βασιλόπουλο και Νεστέροβιτς, θέλησε να αποκαταστήσει την τάξη και την «ηρεμία» στο παιχνίδι. Έτσι κι έγινε, και ο Ολυμπιακός άρχισε να «ρολάρει» εκ νέου διαμορφώνοντας το 73-54 στα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Η διαφορά είχε παγιωθεί στους 20 πόντους και τελικά οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην επικράτηση με 81-60 μετά από τρίποντο του Βασιλόπουλου και πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα:24-10, 43-24, 60-45, 81-60

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 6, Γκόρντον 7, Σπανούλης 3, Βασιλόπουλος 4, Μπουρούσης 19, Κέσελ 3, Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 8, Παπανικολάου 5, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3

Καβάλα (Δημήτρης Πρίφτης):ΜάκΙντος 4, Παλάσιο 12, Κοστόφ 1, Χαφ 4, Παπανικολάου 3, Πιεβάλιτσα, Σίμονς 6, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 18, Καραποστόλου, Αγγελόπουλος 8

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω παιδιά, αλλά σε κάθε ματς έχουμε τις ίδιες δηλώσεις από τον Ντούντα. Ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ο βάζελος δεν θα μας αφήσει έτσι αν παίξουμε όπως στα τελευταία παιχνίδια. Έχω εμπιστοσύνη στον Ίβκοβιτς, αλλά με ελλείψεις σε βασικές θέσεις (3-4) και χωρίς έναν ικανό σκόρερ, νομίζω πως είναι δύσκολα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή