Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ετσι νικάει ο Θρύλος, Αντε Γεια και του χρόνου!



ΨΥΧΑΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 Αυτός ο Ολυμπιακός δεν χάνει ποτέ και το πρωτάθλημα βάφεται και πάλι ερυθρόλευκο. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι θα ερχόταν ισόπαλο, ο Τζιμπούρ είχε άλλη γνώμη και με προβολή έδωσε τη νίκη στο Θρύλο με 2-1 στο ντέρμπι των αιωνίων και μαζί το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά των 10 βαθμών δεν χάνεται με τίποτα. Πανζουρλισμός στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό νικητή στο μεγάλο ντέρμπι και τον κόσμο να πανηγυρίζει έξαλλα. Με την λήξη του αγώνα αρκετός κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσει τους παίκτες του Θρύλου. Εκεί υπήρξαν και κάποιες αψιμαχίες με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ

Στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι έτρωγαν σίδερα, ορμώμενοι από το πάθος και του κόσμου και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μιραλάς στο 20’. Όμως στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές που έκανε ο Φερέϊρα ισορρόπησε το ματς στο κέντρο και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο ισοφάρισε. 



Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ντέρμπι χωρίς έκπληξη. Με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα κεντρικό δίδυμο Μέλμπεργκ και Αβραάμ, αριστερά ο Μπράβο και δεξιά ο Τοροσίδης. Στο κέντρο Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, αριστερά ο Ριέρα και δεξιά ο Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Ο Ολυμπιακός, ορμώμενος από το πάθος της εξέδρας, ξεκίνησε δυναμικά το μεγάλο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά. Στο 7’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Μέλμπεργκ έπιασε κεφαλιά (ψηλά όμως) και έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 15’ μπαλιά για τον Τζιμπούρ πρόλαβε ο Καντέ, εκεί που έδιωξε ο αμυντικός του ΠΑΟ βρισκόταν ο Μιραλάς, ο οποίος στα όρια της περιοχής έπιασε συρτό σουτ, είδε όμως την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Τζόρβα.

Στο 20’ ήρθε η ώρα του Θρύλου για να προηγηθεί. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ, σε κομπίνα που έχει ξαναγίνει, για τον Μιραλάς, ο Βέλγος με την μία σούταρε νικώντας τον Τζόρβα και ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 31’ ο Καραγκούνης ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Μιραλάς, εκτός περιοχής βέβαια, όμως ο Καλόπουλος έδωσε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού!
Πρώτη φάση του Παναθηναϊκού στο 38’ όταν μετά από σέντρα του Βύντρα ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά, όμως πάνω στον Πάρντο που ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 39’ ο Ριέρα βρήκε με την μία τον Τζιμπούρ ο οποίος επιχείρησε να ξεφύγει από τους αμυντικούς του ΠΑΟ πριν σουτάρει, το έκανε με τον Καντέ όχι όμως και με τον Βύντρα ο οποίος έδιωξε.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σουτ του Καραγκούνη έφυγε άουτ, ενώ σουτ του Κατσουράνη είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 51’ σουτ του Νίνη από μακριά, εκτός στόχου.

Στο 53’ μπαλιά του Νίνη βρήκε τον Σισέ, πάνω του ο Τοροσίδης, ο Γάλλος σχεδόν πεσμένος έπιασε το σουτ, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ο Πάρντο.

Στο 58’ ο Λέτο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Πάρντο ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας αφού πρώτα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και κατέλεξε στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού. 1-1 η ισοφάριση για τον ΠΑΟ.

Στο 63’ σουτ του Ριέρα έδιωξε ο Τζόρβας.
Στο 66’ σουτ του Σισέ κόντραρε στα πόδια του Μέλμπεργκ, πλάγιο άουτ.
Στο 68’ ο Σισέ βρέθηκε πλάγια σε θέση βολής όμως πρόλαβε ο Πάρντο και τον έκλεισε και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στην αντεπίθεση ο Ριέρα σούταρε εκτός περιοχής όμως ξανά ο Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 71’ κορυφαία φάση για τον ΠΑΟ, με σέντρα από τον Λέτο, ο Μέλμπεργκ άφησε μόνο του τον Σισέ, ο οποίος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αυτή την φορά ο Πάρντο ήταν στην θέση του και έδιωξε σε κόρνερ, σε μία πολύ δύσκολη απόκρουση.
Στο 74’ εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, πανικός στην άμυνα του ΠΑΟ, όμως κανένας ερυθρόλευκος δεν βρέθηκε να πιάσει το σουτ. Στο 75’ ο Μοδέστο έπιασε ένα περίεργο σουτ, η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.
Στο 79’ ο Ζαϊρί με απίστευτη τρίπλα ξέφυγε από τον Σπυρόπουλο, έβγαλε και την σέντρα, όμως ο Τζιμπούρ καθυστέρησε χαρακτηριστικά και κλείστηκε.
Στο 81’ ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζιλμπέρτο έπιασε σουτ, ο Πάρντο έδιωξε ασθενώς, ο Κατσουράνης ήρθε από πίσω και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ


Στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο στους 7 ουρανούς! Το 2-1 μέσα σε πανζουρλισμό.

Πριν λήξει το ματς ο Τοροσίδης χτύπησε τον Λέτο (του το χρώσταγε γιατί πολλά είχε κάνει ο Αργεντίνος) και αποβλήθηκε.



Διαιτητής: Καλόπουλος

Κίτρινες: Μιραλάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μπράβο, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Φουστέρ (61’ Ντουντού), Ριέρα (90’ Πάντελιτς), Μιραλάς (78’ Ζαϊρί), Τζιμπούρ.

ΠΑΟ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης (68’ Γκοβού), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80’ Σιμάο), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.




ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΩΑΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. ΘΡΥΛΕΠΟΣΟΜΑΣΠΛΗΓΩΝΕΙΣ20 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:36 π.μ.

    42 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΝΟΙΩΣΕΙ. ΑΝ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ, Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΕΠΙΠΕΛΟΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ. ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΣΥ Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΑΛ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή