Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τα πλάνα του Ερνέστο


Είναι της... μοίρας του Θρύλου τελικά να μην πάει σ’ ένα ματς πλήρης. Σήμερα ήταν η... σειρά του Όλοφ Μέλμπεργκ να τραυματιστεί και να ανατρέψει, λίγο, τα αγωνιστικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέδε ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Σουηδός αμυντικός υπέστη διάταση στον λαγονοψοίτη μυ, δεξιά, στη σημερινή προπόνηση (σ.σ. τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για παν ενδεχόμενο) και όπως ήταν φυσικό έμεινε εκτός της 18μελούς αποστολής που ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός.

Αυτό το γεγονός επιφέρει… αλυσιδωτές αντιδράσεις στην 11άδα. Τη θέση του Μέλμπεργκ δίπλα στον Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας θα την πάρει ο Μοδέστο που θα υποχωρήσει από το χώρο της μεσαίας γραμμής όπου παίζει, και διαπρέπει, τελευταία. Αριστερά στην άμυνα θα είναι ο Χολέμπας αντί του Ρ.Μπράβο και δεξιά ο Μανιάτης που θα τεθεί αντίπαλος της παλιάς του ομάδας. Στη μεσαία γραμμή ο Ντουντού αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Το θέμα είναι ποιος θα είναι δίπλα του ως αμυντικό χαφ. Θα οπισθοχωρήσει ο Φουστέρ; Θα παίξει ο Γ.Παπαδόπουλος ή θα παραμείνει στην ενδεκάδα ο κουρασμένος από τα συνεχή ματς Ιμπαγάσα;

Αν οπισθοχωρήσει ο Φουστέρ τότε... φουνταριστός θα είναι ο Μιραλάς και από πίσω του Τζιμπούρ (ή και το αντίστροφο). Αριστερά θα παίξει ο Ριέρα και δεξιά ο Ρόμενταλ ή ο Μιραλάς αν παίξει ο Ιμπαγάσα και αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος, στον γνώριμό του ρόλο δηλαδή, ο Φουστέρ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πάρντο. Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν κάμποσα ερωτηματικά.

Ο Βαλβέρδε δεν είναι απ’ αυτούς που συνηθίζει να προβαίνει σε μαζεμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Του αρέσει να πηγαίνει στα σίγουρα και να… φρεσκάρει σιγά σιγά την ομάδα. Συν του ότι θέλει η ομάδα να αυξήσει τη διαφορά της από τον δεύτερο και να μη δώσει δικαιώματα για σχόλια. Από την άλλη όμως, πρέπει να παίξουν και κάποιοι παίκτες αφού άλλοι είναι κουρασμένοι. Όπως και να ‘χει, όλα θα ξεκαθαρίσουν πριν από την έναρξη του αγώνα αύριο.

Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ουρτάδο, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ. Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές, Μέγερι, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, θα προπονηθούν αύριο στις 10:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου